
FERMENTATIA CONTROLATA
Share
Fermentația deblochează puterea naturii
Terranova lansează o nouă gamă de plante fermentate și alimente integrale. Fermentația este o practică străveche, utilizată în procesarea alimentelor de mii de ani. Fermentația a fost și este încă utilizată ca mijloc de conservare, pentru a îmbunătăți gustul și textura alimentelor, precum și pentru a îmbunătăți digestibilitatea și profilul nutrițional. Alimentele fermentate comune includ berea, vinul, iaurtul, tempeh-ul, kimchi-ul și pâinea cu maia. Recent, însă, cercetările privind fermentația au crescut, descoperirile arătând beneficii uimitoare ale acestei tehnici de procesare a alimentelor.
Microorganismele au fost întotdeauna legate de corpul nostru și au o relație simbiotică cu noi. Există mai mulți microbi în intestinul nostru decât celule în corpul nostru. Microbiomul este un ecosistem de microbi, ciuperci, drojdii și alte forme de viață.
Acest microbiom ne-a ajutat să transformăm plantele sălbatice pentru a elibera molecule pe care le folosim pentru sănătate și supraviețuire de milioane de ani.
Un microbiom sănătos este esențial pentru o transformare optimă în intestin. Întrucât microbiomul nostru este mai puțin pregătit ca niciodată să „transforme” plante medicinale și de altă natură, am optat pentru a face acest lucru într-un mod controlat.
Fermedics, furnizorul nostru de plante fermentate și alimente integrale, utilizează aceste microorganisme în procese controlate de fermentație. Fermentația se realizează într-un mod optim, necompetitiv, doar pentru a obține proprietățile pe care le dorim. În unele cazuri, utilizează etape diferite de fermentație cu diferite microorganisme pentru a obține rezultatul dorit. Biodisponibilitatea este unul dintre cele mai importante obiective.
Fermedics aleg materii prime 100% pure, puternice și sustenabile, acolo unde este posibil, din agricultura ecologică și comerțul echitabil. Modul lor preferat de lucru este de a transforma întreaga matrice a plantei pentru a recolta toate efectele sinergice posibile în cadrul plantei.
Terranova demonstrează o abordare holistică bazată pe dovezi în dezvoltarea produselor. Combinația dintre metodele de fermentare și liofilizare în stare proaspătă produce cele mai active produse biochimic și îmbunătățite nutrițional.
AVANTAJUL FERMENTĂRII
- Fermentația crește biodisponibilitatea anumitor nutrienți
- Fermentația crește activitatea antioxidantă
- Fermentația crește digestibilitatea