Multivitamine

O formulă cuprinzătoare de multivitamine și minerale este baza ideală pentru a construi un program de wellness eficient, iar Terranova oferă formulări pentru o varietate de necesități alimentare diferite și preferințe de stil de viață. Gama de multivitamine Terranova asigură vitamine și minerale esențiale, inclusiv o serie de nutrienți complementari, împreună cu un complex sinergic de alimente integrale concentrate și ingrediente botanice. Ca și în cazul tuturor produselor noastre, Multivitaminele Terranova sunt realizate 100% fără aditivi și sunt compatibile 100% cu diete vegane.

De ce corpul uman depinde de vitamine?

În vreme ce bacteriile, fungii și plantele dispun de capacitate internă pentru producția vitaminelor, organismul uman are nevoie de surse externe pentru a procura varietatea de vitamine esențiale pentru sănătatea generală. Importanța lor stă în faptul că îndeplinesc numeroase de funcții cheie în corpul uman: convertind nutrienții în energie, reparând un sistem celular afectat, vitaminele sunt deteminante pentru un sistem imunitar puternic, pentru un randament ridicat, precum și pentru o recuperare mai rapidă. Pe scurt, vitaminele sunt responsabile atât de buna funcționare, cât și de protejarea organismelor umane. Ca oameni, avem nevoie de mai mult de 30 de minerale, vitamine și alte substanțe pe care sistemele noastre nu le pot produce.

Vitaminele fac parte din categoria micronutrienților, tocmai deoarece corpul uman are nevoie de o cantitate relativ mică de vitamine pentru a funcționa normal. Cu toate acestea, lipsa chiar și a uneia dintre vitamine, sau lipsa unei combinații de vitamine din sistemul nostru poate avea consecințe negative majore pentru sănătate. În sens invers, asigurarea unui aport suficient și echilibrat de vitamine duce la normalizarea și optimizarea sistemelor care ne permit să funcționăm.


Să luăm un exemplu

Este preferabil să obținem un complex de multivitamine urmând o dietă diversificată și echilibrată, însă uneori acest lucru nu este posibil sau ușor de atins. De exemplu, persoanele care urmează un regim vegetarian, sau cei dintre noi aflați la vârsta senectuții, vor avea nevoie de un supliment de vitamină B12, care îndeplinește o funcție importantă în fabricarea de celule noi, având un rol determinant pentru buna funcționare a sistemului nervos.

Cum funcționează multivitaminele în corpul uman?

Fiecare vitamină este o componentă mică, dar vitală, pentru buna noastră stare și funcționare. Un complex de multivitamine determină o acțiune sinergică a vitaminelor, pentru un aport maxim de eficacitate. Iată numai o parte din felurile în care aceste multivitamine contribuie la obținerea unui nivel satisfăcător de sănătate.

– Eliberarea de energie: Vitaminele B reprezintă componente de bază pentru anumite co-enzime responsabile cu eliberarea energiei din alimentele consumate;
– Producția de celule și proteine: Acidul folic, la fel ca anumite vitamine B (B6, B12) metabolizează aminoacizii, ajutând astfel în cadrul procesului de multiplicare al celulelor;
– Producția de colagen: Unul din cele multe roluri ale vitaminei C este sprijinul producției de Colagen, de care depind vasele sanguine, și care se află la baza structurii osoase și dentare;

Citește mai multAfișez toate cele 2 rezultate