Minerale

A obține un aport optim de minerale este la fel de important pentru menținerea sănătății precum și asigurarea aportului de vitamine adecvat necesităților personale. Terranova asigură o gamă largă de produse minerale diferite – toate îmbunătățite sinergic cu alimente integrale și ingrediente botanice, realizate cu formulări care iau în considerare optimizarea funcțională a absorbției minerale. Fiecare produs mineral Terranova este realizat 100% fără aditivi și este compatibil 100% cu dietele vegane.

Mineralele ne fac cine suntem

Pentru a putea funcționa în mod corespunzător, corpul omenesc are nevoie de aportul nutrienților anorganici numiți minerale. Așa cum se întâmplă și în cazul vitaminelor, nivelul de minerale optim variază de la o specie la alta. Un om va avea nevoie de până la 2500 mg dintr-un anumit nutrient mineral, în fiecare zi. Minerale de care organismul uman are nevoie sunt numite minerale esențiale și se împart în macrominerale și microminerale, nu după criteriul importanței pe care o au, ci potrivit nivelurilor în care trebuie să se regăseasca în organism. Între macrominerale vei recunoaște calciul, fosforul, sulful, potasiul, sau sodiu, în vreme ce din grupa micromineralelor fac parte zincul, fluorul, fierul, sau seleniul.

Mineralele sunt necesare pentru o mulțime de procese fizice, dar și cognitive: cu ajutorul mineralelor active în organism are loc producția sanguină, osoasă și hormonală. La fel ca alte animale vertebrate, sistemul osos al oamenilor necesită cantități semnificative de calciu pentru a forma și menține o osatură sănătoasă, și o funcționare corectă a musculaturii. Tot în oase se regăsește și magneziul, el fiind responsabil cu producerea proteinelor, transmisia la nivelul sistemului nervos, dar și cu starea sistemului imunitar. Fără fierul din hemoglobină, celulele roșii nu ar putea funcționa. La rândul lor, clorul, sodiul și potasiul contribuie la menținerea echilibrului osmotic dintre celulele umane și lichidul interstițial.


Cine are nevoie de un aport suplimentar de minerale?

Trebuie întotdeauna precizat că la baza unei nutriții sănătoase se află o alimentație diversificată și echilibrată, care include legume și fructe, cereale integrale și surse organice de proteine. Chiar și astfel, există categorii de persoane care, din diverse motive, au nevoie de un supliment de minerale, pentru a se menține într-o condiție bună. Pentru acestia, complexele de minerale sub forma suplimentelor naturale sunt o soluție eficientă și la îndemână pe drumul către un stil de viață sănătos și un organism fortificat.

Printre persoanele cărora le poate fi indicat un supliment de minerale, se numără:

– femeile însărcinate sau care alăptează;
– persoanele care o urmează o dietă restrictivă sub aspect caloric, și care nu beneficiază de suficiente vitamine și minerale;
– fumătorii;
– consumatorii de alcool;
– persoanele care urmează un regim alimentar vegan/vegetarian;
– persoanele bolnave sau în convalencență;
– persoanele care se recuperează după intervenții chirurgicale;
– persoanele dispuse la alergii în urma consumului unor anumite alimente;
– femeile care sângerează abundent în timpul menstruației;
– persoanele vârstnice;

Citește mai multAfișez toate cele 3 rezultate