Formule specializate

Produsele din această categorie oferă suportul necesar pentru aplicații specifice de sănătate, fiind realizate pe baza conceptului unic Terranova de formulare echilibrată holistic și sinergică cu metabolismul. Ingredientele pentru fiecare produs sunt selectate pe baza unor cercetări nutriționale și botanice de actualitate. Deși unele dintre aceste produse sunt 100% botanice și considerate alimente integrale în compoziția lor, cele mai multe combină ingrediente botanice, alimente integrale și ingrediente nutraceutice.

Un fitocomplex se constituie într-un sistem biologic compus, sub forma unui organism alcătuit dintr-un complex de mii de molecule ce acționează sinergic. De accea, un fitocomplex este considerat atât ca entitate multiformă, cât și unitară, ce reprezintă totalitatea și sinergia unei plante medicinale. Un fitocomplex este destinat în mod specific pentru anumite tipuri de obiective de sănătate. Iată ce beneficii pot aduce ingredientele selectate pentru formulele specializate Terranova.


Boswellia

Cunoscută cu denumirea populară de ‘tămâie indiană’, Boswellia serrata este o plantă specifică Indiei și Pakistanului, îndeosebi populară în zona Punjab, a cărei rășina este utilizată în scop medicinal în tradiția medicinei Ayurvedice pentru a trata artrita, deși în prezent planta este folosită cu efecte pozitive și în cazul unor boli cronice, precum osteoartrita și astmul bronșic. Acizii boswellici sunt substanțele active ale plantei responsabili cu acțiunea terapeutică în fața reacțiilor inflamatorii. Boswellia sprijină efortul organismului în recuperarea mobilității, acționând atât ca a antiinflamator, cât și analgezic.

Metilsulfonilmetan (MSM)

Este un ingredient organic bazat pe sulf extras din surse vii. MSM-ul este un mineral activ cu multiple beneficii pentru sănătatea organismului. De la stabilizarea nivelului de aciditate, activarea vitaminei C în organism, până la contribuția pe care o are în formarea zilnică de noi celule, MSM este un sprijin esențial pentru buna funcționare a organismului. Este adesea prescris ca supliment, întrucât nu este disponibil în numeroase alimente, chiar și în acestea fiind prezent în cantități reduse. MSM sustine sanatatea oaselor și a articulațiilor, distrugând depozitele suplimentare de calciu, cauza afecțiunilor osteoarticulare, fiind utilizat și pentru sistemul muscular, reducând durerile și grăbind recuperarea. În plus, Metilsulfonilmetanul este pe bună dreptate supranumit ‘mineralul frumuseții’, deoarece sprijină producția de colagen, proteina responsabilă pentru o piele sănătoasă. Nivelul scăzut de colagen determina pierderea elasticității pielii, apariția ridurilor și îmbătrânirea tenului, dar există soluții pentru a încetini semnificativ acest proces.

Vitamina A

Vitamina A este o moleculă remarcabilă, cunoscută și apreciată îndeosebi de persoanele pentru care îngrijirea zilnică a pielii este parte dintr-un stil de viață. Însă odată cu un stil de viață modern organismele umane se expun la multipli fatori ce determină ca nivelul de vitamina A din organism să devină deficitar, lucru ce se reflectă cel mai clar în aspectul nesănătos al pielii. Vitamina A protejează pielea în fața radiațiilor solare, contribuind la formarea liniilor fine, oferind protecție împotriva pigmentării produse de expunerea la soare. Mai mult, vitamina A stimulează celulele care dezvoltă țesuturile pielii, menținând pielea sănătoasă, plăcută la atingere și vedere. Pentru tenurile acneice, vitamina A intervine reducând producția de sebum, permițând porilor să ‘respire’. În mod obișnit o femeie are nevoie de aproximativ 700 mcg de vitamina A în fiecare zi, în vreme ce bărbații aproximativ 900 mcg.

Citește mai multAfișez toate cele 2 rezultate