phytoFRESH

PhytoFresh. Fitonutrienți din ingrediente botanice proaspete

Suplimentele alimentare bogate în fitonutrienți produse de Terranova sunt realizate din ingrediente botanice proaspete și uscate prin congelare (liofilizate).

Metodele standard de producție utilizate la nivel comercial pentru suplimente nutritive sunt uscarea cu aer, la cuptor sau uscarea prin pulverizare. Deși aceste metode convenționale sunt mai puțin costisitoare, se cunoaște faptul că pot degrada compuși importanți și alterează echilibrul biochimic delicat al plantelor.

Există numeroase studii științifice care atestă că liofilizarea în stare proaspătă conservă elementele potente din plante, integritatea biochimică și activitatea enzimatică.

În mod special, profilul biochimic al unei plante uscate prin congelare (liofilizare este aproape similar cu profilul plantei originale, însă concentrația compușilor este mai mare datorită eliminării umidității. Cu alte cuvinte, elementele botanice liofilizate din produsele Terranova sunt variantele concentrate ale plantelor originale, proaspete și naturale.

Avantajul asigurat de ingrediente botanice conservate prin liofilizare:


 

  • Păstrează aproape în întregime integritatea biochimică originală a unei plante proaspete, inclusiv activitatea enzimatică;
  • Previne majoritatea modificărilor enzimatice și chimice asociate cu alte metode de uscare care pot reduce activitatea și pot modifica echilibrul biochimic al ingredientelor;
  • Permite plantelor să-și păstreze puterea și durata de viață mai mult decât alte metode de uscare;
  • Produce ingrediente cu o solubilitate ridicată, care pot facilita asimilarea nutrienților plantei și a altor compuși importanți în tractul digestiv;
  • Produce materiale vegetale foarte uscate și poroase care pot fi măcinate în pulbere (pentru încapsulare), fără a dezvolta niveluri distructive de căldură sau frecare care pot deteriora compușii activi.